Actueel

Hoe pak ik efficiënt verhuisdozen in?

  Hoe pak ik efficiënt verhuisdozen in?

  Je hebt je woning verkocht en/of een nieuwe woning gekocht. Alleen nog de verhuisdozen inpakken. Hoe je dat aanpakt en waar je op moet letten? We vertellen het je in onze blog.

  Wat heb ik nodig?

  Beter te veel dan te weinig. Zorg ervoor dat je genoeg verhuisdozen hebt ingeslagen. Denk hierbij aan ongeveer 100 verhuisdozen. Wat overblijft breng je terug naar de winkel. Zo kom je niks te kort en kun je in een keer doorpakken. Voor breekbare artikelen is het handig om inpakpapier of noppenfolie aan te schaffen. Zorg voor een groot vervoersmiddel om veel dozen in een keer te verplaatsen. Dit is handig als de twee woning ver van elkaar af liggen.

  Van start

  Moeten alle spullen mee of zijn er goederen die geen plek zullen krijgen in de nieuwe woning? Sorteer daarom eerst alles wat wel en niet mee moet. Voorbereiding is the key. Maak een lijstje van spullen die nu al ingepakt kunnen worden zoals seizoenskleding en boeken en pak deze alvast in. 

  Inpak tips

  • Pak alles wat eventueel kan breken in met inpakpapier. Spullen waarvan je het niet verwacht kunnen breken door opgestapelde dozen.
  • Pak in per kamer en schrijf duidelijk op de doos in welke kamer de spullen moeten en wat erin zit.
  • Heb je veel boeken? Pak deze niet in één doos in maar verdeel het gewicht over de dozen.
  • Voor keukenapparatuur en lampen gebruik je aparte kleine dozen om de producten niet te beschadigen.
  • Stop kleine accessoires zoals oorbellen en kabels in zakjes voordat je ze los in de doos stopt.
  • Er zijn altijd spullen die je dagelijks gebruikt. Zet deze op de laatste dag in een doos zodat je deze op dag één bij de hand hebt.

  Eraan toe om die verhuisdozen in te pakken en uit te pakken in een compleet nieuwe woning? Zoek hier jouw lokale makelaar om jouw huidige woning samen in de verkoop te zetten.