Actueel

Hoe organiseer ik zelf een Open Huis?

  Hoe organiseer ik zelf een Open Huis?

  Je woning staat te koop en je wilt het natuurlijk zo snel mogelijk verkocht hebben. Het organiseren van een Open Huis kan hierbij zeker helpen. Met de onderstaande tips organiseer jij jouw eigen Open Huis.

  Waarom?

  Na het lezen van onze blog over het opstellen van een woning-advertentie ben je direct aan de slag gegaan. De woning staat online en nu is het wachten op reactie van potentiële kopers. Door het organiseren van een Open Huis is de stap kleiner voor kopers om een kijkje te nemen in jouw woning. Uit nieuwsgierigheid komen ze toch maar even langs. 

  Wanneer?

  Wees niet te enthousiast en wacht een aantal weken voordat je je Open Huis bekend maakt. De nieuwste woningen worden door woningzoekenden snel bekeken. Hierdoor onthouden de kopers jouw woning en herkennen jouw Open Huis advertentie.  Zorg ervoor dat deze dag georganiseerd is in het weekend en kondig deze minimaal twee weken van tevoren aan. Dit geeft jouw eventuele koper de tijd om het in te plannen. Het komt de meeste mensen het best uit als deze in de ochtend plaats vindt. Bijvoorbeeld van 09:00 tot 12:00 uur. Komt het weekend niet goed uit? Kies er dan voor om het doordeweeks in de avond te organiseren bijvoorbeeld van 19:00 tot 21:00 uur.

  De onderstaande tips helpen je bij het organiseren van jouw eigen Open Huis:

  • Bied de kijkers een drankje aan die ze kunnen drinken tijdens het bezichtigen van jouw woning.
  • Zijn er (te)veel kijkers? Laat de bezichtigers weten hoeveel tijd ze hebben zodat iedereen een kijkje kan nemen.
  • Jij kent jouw woning het best. Lijd ze daarom rond in de woning en vertel wat de mogelijkheden zijn.
  • Zorg voor een opgeruimde en nette woning. Maak de dag ervoor goed schoon, ook op de plekken die je soms overslaat.
  • Berg kostbare en breekbare spullen goed op.

   

  Meer tips? Ga naar onze FAQ pagina onder het kopje ‘Bezichtigen en onderhandelingen’. Hier lees je meer over het houden van een bezichtiging.